top of page

Πρασινίζουμε την Κύπρο - Πρόεδρος των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου

Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου χαιρετίζει και στηρίζει την ενέργεια της κα Αννίτας Δημητρίου για μια καλύτερη και πράσινη Κύπρο.


Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου στήριξε με την παρουσία της την προσπάθεια για αναβάθμιση των χώρων πρασίνου της επαρχίας Λάρνακας συμμετέχοντας στη δεντροφύτευση στο χωριό Τρούλλοι.


Η ενέργεια της κα Αννίτας Δημητρίου αποδεικνύει ότι δεν μένουμε στο επίπεδο της θεωρίας αλλά ενεργούμε για να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή. Η στήριξη της Προέδρου της Βουλής δίνει την ελπίδα πως η πολιτεία θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.


Η δεντροφύτευση έγινε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 εντός της αποστρατικοποιημένης ζώνης, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, από μη κυβερνητικούς οργανισμούς και άλλους φορείς. Φυτευτήκαν συνολικά 3000 δεντρύλλια σε χώρο που είχε παραχωρήσει η κοινότητα του χωριού Τρούλλοι.


Η ανταπόκριση των πολιτών στη δεντροφύτευση ήταν μεγάλη και συγκινητική. Μικροί και μεγάλοι ανέλαβαν δράση φυτεύοντας δεντρύλλια στον χώρο που τους είχε υποδειχθεί. Με αυτό τον τρόπο έδειξαν ότι βοήθειά μας για την φροντίδα του πλανήτη είναι πολύτιμη.


Η κα Αννίτα Δημητρίου ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τους οργανωμένους φορείς για τη βοήθειά τους. Σε ανάρτησή της στο Facebookεπισήμανε: «Πρασινίζουμε την Κύπρο! Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής είναι ανθρώπινα δικαιώματα». Στόχος είναι να αναλάβουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και να στηρίξουμε άγονες περιοχές πρασινίζοντας τον τόπο μας! Ευχαριστώ την Πράσινη Ασπίδα, τις ΜΚΟ και όλες και όλους που έλαβαν μέρος σήμερα σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία», στέλνοντας παράλληλα το δικό της μήνυμα για μια πιο πράσινη και καλύτερη Κύπρο.

Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου πρόσφερε δωρεάν 300 δεντρύλλια και έδωσε έμπρακτα το παρών του συνεισφέροντας και ενισχύοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται στον τόπο μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη του στόχου για μια πράσινη Κύπρο.


Η Κύπρος χρειάζεται περισσότερους χώρους πρασίνου για να αυξήσει την ανθεκτικότητά της έναντι των κλιματικών απειλών, καθώς και των απειλών κατά της υγείας μας.


Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου




15 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page