top of page

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ (2022) -Τελετή κατάδυσης τού Τιμίου Σταυρού στη Λάρνακα

Έγινε ενημέρωση: 10 Ιαν 2022

Το πρωί της Πέμπτης 6-1-2022, στον ιστορικό ιερό ναό τού Αγίου Λαζάρου, τελέστηκε η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων, προεξάρχοντος τού οικείου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου και συλλειτουργούντων κληρικών τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τής Μητροπόλεως Κιτίου.

Οι επίσημοι εορτασμοί των Θεοφανείων στην πόλη τού Αγίου Λαζάρου, τη Λάρνακα, έγιναν στην παρουσία τού Προέδρου τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προέστη τού Μεγάλου Αγιασμού και τής τελετής καταδύσεως τού Σταυρού στα θαλάσσια ύδατα τής Λάρνακας.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο ιερός κλήρος και οι εκπρόσωποι των αρχών, μετέβηκαν στη Μαρίνα της Λάρνακας όπου τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.


Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου εκπροσώπησαν μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής με επικεφαλής τον Επιστάτη του Ναού Του Αγίου Λαζάρου κ. Λάζαρο Φιλίππου.


Ο κ. Λάζαρος Φιλίππου μαζί με άλλους θαρραλέους κολυμβητές διαφόρων ηλικιών, αψηφώντας το κρύο, βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του Μακαριωτάτου.

Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου









43 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page